Als schildklier patiënt loop je tegen beperkingen aan. Dingen die je niet kunt of mag juist omdat je schildklier patiënt bent. Daar krijg ik altijd een beetje kriebels van en dat stimuleert me om dat juist te doen, juist te kunnen of juist te leren.

Tijdens verschillende opleidingen leerde ik van alles over verstoorde lichaamsfuncties, maar op het moment dat het over auto-immuunziektes ging werd er gezegd dat we daar als orthomoleculair adviseur of als leefstijlcoach niet onze “handen aan moesten branden” want dat was veel te ingewikkeld. Maar deze groep heeft net zo goed als ‘normale’ mensen verstoorde lichaamsfuncties naast die beperking van een auto-immuunziekte en wie komt er dan voor hen op?

Juist ja dat ben ik!

Deze groep heeft juiste extra begeleiding nodig naast die beperking van een schildklier- of auto-immuunziekte want die verstoorde lichaamsfuncties komen juist harder aan bij deze mensen die al benadeeld zijn.

Daarom! In plaats van aan te nemen wat me geleerd is ben ik me er extra in gaan verdiepen om er van alles over te leren en om juist deze kwetsbare groep te helpen

Die koude training is ook zo’n punt waar je als schildklier patiënt niet eens over na mag denken, want ja die schildklier regelt toch je warmte en koude tolerantie, dus dat kan niet en dat mag niet.

Dus ja wat ga ik dan juist doen? Koude training! En wat vind ik het heerlijk om in de winter die zee in te duiken en ja ik warm ook gewoon weer op 😊 En ik heb er ook zeker baat bij want als ik dan een keer ziek word, het gebeurt steeds minder, knap ik net zo snel weer op.

Dus dat is mijn bedoeling om iemand 100% grip op zijn schildklier te geven. Gewoon kunnen doen wat je leuk vindt zonder die beperking van nee ik mag en ik kan het niet. En jullie hoeven niet allemaal meteen dat koude water in als je dat niet wilt, maar maak het dan een beslissing uit jezelf en niet vanwege het stempel van die schildklier! Maar hoe leuk zou het zijn om met zijn allen erin te springen…

Wil jij ook 100% grip op je schildklier? Ga voor een OERsterk traject!