OERsterk

De O staat voor ontspanning. Stress lijkt te horen bij onze moderne tijd en een beetje acute stress is helemaal niet verkeerd. Het gaat pas fout als de stress chronisch wordt. Dit zorgt ervoor dat de darm lange tijd doorlaatbaar is. Naast suiker, zoet en water lekken er dan ook ongewenste stoffen zoals gifstoffen en ziekteverwekkers naar binnen. Bij acute stress is dit geen probleem, maar bij chronische stress vormt het lekken van deze ongewenste stoffen een belasting voor je immuunsysteem. Het immuunsysteem ziet deze ongewenste stoffen namelijk als indringers en wil deze onschadelijk maken. Het doet dit met een ontstekingsreactie van het immuunsysteem. Dit kost veel energie en kan zorgen voor ernstige vermoeidheid. Daarnaast kan het ook leiden tot allerlei auto-immuunziekten. Daarom is ontspanning helend voor het lichaam.

De E staat voor het eten van een OERsterk dieet waarbij het lichaam zo min mogelijk wordt belast maar juist gevoed met alle belangrijke nutriënten. Oervoeding is de oorspronkelijke voeding van de jager-verzamelaar voordat de landbouw en veeteelt begon. In onze voeding zitten nutriënten maar ook anti-nutriënten waardoor een belast lichaam, zoals bij schildklierziekte, extra belast wordt. . De huidige voeding is ontstekingsgevoelig, door de landbouw en industriële revolutie zijn er veel nieuwe voedingsmiddelen geïntroduceerd in ons voedingspatroon waar onze genen niet optimaal aan aangepast zijn. Schildklierziekten kunnen het gevolg zijn van ontstekingsgevoelige voedingsmiddelen omdat het immuunsysteem uit balans raakt.

De R staat voor regelmatig bewegen. Intensief sporten lijkt gezond te zijn en wordt aangeprezen als de manier om gezond te worden en af te vallen, maar ook dat kan in een belast lichaam voor stress zorgen zodat het tegenwerkt.

Fysieke stress net als mentale stress kan ook weer voor onbalans zorgen bij de schildklier. Beweging is wel heel belangrijk en zelfs noodzakelijk om energie te verkrijgen en de balans te behouden maar dan wel op de manier die bij u past.

Kortom het is voor iedereen anders. Het oplossen van restklachten om 100% grip op je schildklier te houden vergt een zeer persoonlijke aanpak. Mijn OERsterk traject start dan ook met het invullen van de intake waar we in het eerste consult uitgebreid op in gaan. Ik leg graag uit hoe het lichaam werkt en waar op gelet moet worden met betrekking tot de schildklierwaardes, zodat u als patiënt ook meer inzicht krijgt in het eigen lichaam. Daarna volgt een persoonlijk advies en een plan van aanpak voor het overige traject.  Veranderingen bij schildklierwaardes gaan langzaam daarom nemen we 4 maanden de tijd om aan de slag te gaan. Alle tijd om op deze OERsterk pijlers in te zetten.

Oersterke leefstijl en holistische aanpak

Alles houdt verband met elkaar, dit is de holistische aanpak, daarom ga ik met een uitgebreide intake in op uw leefstijl. Dit gaat over de periode van de geboorte naar het nu, niet alleen het ziekteverloop, maar ook de beleving van al die tijd is van belang.

In het nu gaat het erom in hoeverre ons lichaam belast wordt, met voeding, beweging, het omgaan met stress en hoe u in het leven staat. Deze belasting heeft ook zeker invloed op de werking van de schildklier.

Oersterke leefstijl en holistische aanpak

Alles houdt verband met elkaar, dit is de holistische aanpak, daarom ga ik met een uitgebreide intake in op uw leefstijl. Dit gaat over de periode van de geboorte naar het nu, niet alleen het ziekteverloop, maar ook de beleving van al die tijd is van belang.

In het nu gaat het erom in hoeverre ons lichaam belast wordt, met voeding, beweging, het omgaan met stress en hoe u in het leven staat. Deze belasting heeft ook zeker invloed op de werking van de schildklier.

Wat is
ademcoaching?

Emoties en ziekte

Een veelgehoorde klacht bij schildklier patiënten is een gebrek aan energie. Adem coaching is een mooie tool om dit aan te pakken. De meeste mensen ademen onregelmatig, oppervlakkig of beperkt. Dat leidt tot een beperking van de energietoevoer tot lichaam en geest. Het beperken van ons ademhalingssysteem vindt volledig onbewust plaats. De meeste mensen ademen al jaren onvolledig of geforceerd en zijn zich daar niet meer van bewust.

Mensen ademen gemiddeld op 30% van hun totale vermogens. Ons onderbewuste slaat onderdrukte emoties op. Deze lage energieën gaan zich vastzetten in ons lichaam waardoor we als gevolg niet meer volledig kunnen ademen. We willen wegblijven van negatieve emoties, wegblijven van een rotgevoel, daardoor wordt onze ademhaling onbewust beperkt of vast gehouden. Dit is een beschermingsmechanisme om te overleven. Het kost echter veel energie en zorgt voor chronische spanning in ons lichaam. Uiteindelijk zorgt het ook voor fysieke klachten als weinig energie en verminderde weerstand. Dit heeft alles te maken met de werking van de schildklier. Emoties kunnen je dus lichamelijk ziek maken.

Ademwerk begint met het openen van de volledige ademhaling wat de toegang tot het onderbewustzijn creëert. De volledig verbonden ademhaling zorgt voor verwerking en loslaten van negatieve gedachten en emoties. Trauma’s worden geheeld zonder de oude pijn bewust te beleven.

Een vrije ademhaling geeft energie, ontgift, beïnvloedt  het immuunsysteem. Het brengt de zuurgraad in balans en verlaagt de bloeddruk. Bloedvaten, spieren en organen worden gemasseerd en het ondersteunt de lymfedrainage en de bloedstroom.

Alles hangt samen!

Schildklier traject

Kom je er niet meer uit en zou je heel graag eens willen praten met een schildklierdeskundige?

Schildklier traject

Kom je er niet meer uit en zou je heel graag eens willen praten met een schildklierdeskundige?

Kinesiologie

Als hulp bij het opsporen van oorzaak en klachten bij schildklierziekte gebruik ik kinesiologie.

Kinesiologie is de leer van de beweging. Je spieren en gewrichten, je spijsvertering,  je hormonen,  je emoties…. Alles in jou is in beweging.

Je kan nooit slechts één onderdeel beïnvloeden zonder dat het geheel meebeweegt,  je bent één geheel. Bij alles wat je eet, doet, denkt of voelt krijg je feedback van je lichaam. Als je iets leuks doet of voelt kan de feedback heel prettig zijn, maar soms is de feedback minder prettig en ontstaat er een klacht. De meeste mensen zien klachten als een last. Dat is best logisch, want een klacht belemmert je in je normale ritme. Een pil slikken kan ervoor zorgen dat je de klacht niet meer voelt. Het lichaam is dan echter niet begrepen.

Door een lichte druk uit te oefenen op de armspier wordt uitgetest of een stof, een emotie of een gedachten een stress situatie in jouw lichaam veroorzaakt en daardoor een verzwakking van de spierspanning geeft. Is de stof/emotie/gedachte goed voor jou, dan blijft je spier ook sterk.

Met deze spiertest kunnen verbanden worden gelegd tussen de klacht en de oorzaak van de klacht. Als dit plaatje zo compleet mogelijk is, test ik uit wat de beste manier is om jou weer in balans te brengen en hoe het zelf herstellend vermogen het beste kan worden gestimuleerd.

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een (gratis) intakegesprek van 10 minuten voor een OERsterk traject? Vul hieronder uw gegevens in en de datum en tijd dat u zou willen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op!

Stap uit je comfortzone met koudetraining.

Alhoewel koudetraining tegenstrijdig lijkt omdat het altijd koud hebben een veelgehoorde schildklier klacht is, kan in sommige gevallen veel voordeel gehaald worden uit koude training.

Dit bestaat uit koud afdouchen, zwemmen in natuurwater, in de zee of zelfs een ijsbad. Je lichaam probeert altijd balans te houden, maar soms lukt dat niet meer. Door heel even een grote oncomfortabele prikkel te geven, geef je je lichaam de kans om weer terug te keren naar die balans (homeostase).

Voordelen:

  • je zet je schildklier aan het werk
  • goed voor hart en bloedvaten
  • kou maar je immuun systeem sterker
  • je traint je mindset
  • je wordt er gelukkiger van